Tuesday, July 21

Hot Heart tak Pernah Berhati Panas

Memang yang terbaik pernah aku alami! Mereka ini lah adik-adik junior yang paling aku kagumi dan aku hormati.

Mereka adalah anggota kumpulan satu sesi induksi bersama pelajar Sem 5 FACT yang digelar Hot Heart. Terdapat 13 orang kesemuanya, 6 perempuan dan 7 lelaki. Tiada seorang pun yang menimbulkan masalah kepada aku. Bersama-sama Lokman, Yus dan Syakila, kami beraya membentuk mereka ke arah yang peuh berseni.

Aku amat bersyukur kerana diberi kepercayaan untuk menjadi facilitator kepada mereka-mereka ini. Mereka yang bernama Amir, Amirul, IZ, Panjang, Reza, Syuhada, Amanda, BB, Nash, Aisyah, Jut, Naz dan Shisha telah memberi aku satu pengalaman baru.

Pada mulanya aku amat takut hendak membimbing mereka kerana siapalah aku ini bagi mereka. Tetapi ternyata aku salah! Dari awal hingga akhir mereka cukup enjoy yang bersikap terbuka. Dari yang pendiam hingga kepada yang paling banyak cakap, semuanya cukup sporting.

Hari paling bahagia bagi diri aku iaitu ketika malam penutup induksi. Malam gala yang mempersembahkan performance dari pelajar-pelajar junior. Group ini mempersembahkan satu sketsa yang diberi nama 'Retrospektif' iaitu menggabungkan kesemua aliran muzik mengikut peredaran zaman.

Dari zaman P.Ramlee, ke zaman 70-an dan M Daud Kilau, membawa ke era rock kapak dan reggae, hinggalah ke zaman kontemporari dan kegemilangan Bunkface. Mereka cukup sempoi melaksanakan persembahan tersebut. Tiada istilah malu dalam diri mereka. Walupun mereka hanya miming di pentas, tetapi sorakan penonton menunjukkan persembahan mereka brilliant. Begitulah kata-kata juri, Jebat, Shah dan Am, yang menyukai persembahan mereka.

Aku sangat sayang kepada kumpulan ini. Aku berharap keakraban yang dilalui ketika minggu induksi, akan kekal hingga ke hari graduan aku, dan hingga selama-lamanya. Aku sangat sayang mereka. Dari Amir yang penuh dedikasi, Amirul yang tidak pernah mengalah, Panjang yangpenuh dengan idea, IZ yang sangat berkeyakinan tinggi, Shisha yang tak pernah peduli apa orang kata, Nash yang sangat berfikiran positif, Amanda yang blur tapi sempoi, Aisyah yang diam-diam berisi, Naz yang penuh dengan kejutan, Syuhada yang gila tapi sporting, BB yang tak pernah berasa penat, Reza yang patuh arahan dan Jut yang bersemngat rockers!

Aku sayang mereka...


Dari Kiri Berdiri : Amanda,Panjang,Jut,Aisyah,Syuhada,Naz,Nash.
Dari Kiri Duduk : Amir,IZ,Reza,Shisha,BB,Amirul

3 comments:

  1. srry ah cha.
    aq da cll ko dah ari2.
    asl ko xangkat.
    klu x,aq da bg da idea yg ko mnx2.
    adoi2.

    ReplyDelete

Meh conteng-conteng kat sini meh...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...