Tuesday, March 2

Secebis Report, Berkotak Milo.


Akhirnya siap juga kerja 'hell' ni. Practical Report.

Aku malaslah nak cerita panjang-panjang pasal practical report yang aku buat selama seminggu tanpa bersengkang mata.

takut nanti jadi blogger report lak...haha.

tapi satu perkara yang menarik perhatian aku sewaktu aku buat kerja ni.

tengok je lah gambar kat atas ni.

aku tak tau lah,

aku rasa dah lama jugak aku tak minum milo kotak,

tapi lepas dah pekena sekali dek kerana mengecek milo kotak member,

terus jadi gian.

dah lah mahal, tapi takde hal, asal singgah kedai, beli jugak.

dan setiap kali kalau aku nak balik rumah,

aku mesti tau aku akan balik sebab nak buat report,

so siap-siap la beli sekotak milo buat bekalan otak.

dok tengah tension buat report yang pap, pap, pap berapa muka surat tinggal,

sroooot,srooott..sroott...syok menyedut straw milo.

fuh, melegakan, lebih-lebih lagi waktu panas camni.

syok wo.

nak kate cergaskan otak tak lah, tapi bila minum, lagi rasa puas bila buat report.

dan akhirnya, report aku dah siap.

dah takde nafsu nak beli milo kotak lagi la pulak.

bukan apa, duit dah tak ramai.

hurm, sebab abis buat print report tu punya pasal lah.

celaka benar.


hisap rokok berkotak-kotak,
sampai badan jadi kerepot,
minum milo berkotak-kotak,
jadi syok buat report.

apa punye pantun lah.

minum milo anda jadi sihat dan liar. - jingle lagu milo baru, haha.

4 comments:

  1. minum milo anda jadi sihat dan kuat!

    ReplyDelete
  2. saya nak bagi awak hadiah air kotak milo lah, nak?

    ReplyDelete
  3. ko xminum milo pun dh mmg melior dh...

    ReplyDelete

Meh conteng-conteng kat sini meh...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...