Thursday, February 4

Gumuk.



Waaahh..sudah boroi pule...selepas saja aku tamat praktikal, dan pulang ke rumah, balik semula ke kolej, aku menimbang berat badan aku, naik 8 kg. Haha, gumbiranya rasa.

Mesti pelik kenapa aku gumbira badan aku dah gumuk sikit dari dulu. Yup, sebab gumuk sikit la aku gumbira, kalau gumuk banyak, mestilah down. 8 kg sikit?? Sikit lah bagi aku, dulu berat badan aku 55 kg je, sangat kurus untuk lelaki tinggi macam aku ni. Tapi sekarang dah maintain 63 kg. Tahap normal. Ok lah kan.

Cuma apa yang yang tak bestnya, nampak porch bag. Kedepan je perut aku sekarang. Tangan nampak kecik pulak. Nilah namanya perkembangan badan tak sihat. Asyik makan je tapi tak tau nak bersenam. Dok berjogging atas katil adalah. Nak tak nak, terpaksa lah aku buat push up 10x dua kali sehari. Bukan apa, biar badan ni nampak tegap sikit. Takdelah muscle kat perut je nanti.

Kalau duduk kat rumah, aku tak risau nak maintain kan berat badan aku ni, tapi kalau kat kolej, aku risau berat badan aku akan turun balik. Yelah, duit bukan banyak nak makan lebih. So sekarang, terpaksa lah aku tetapkan makan 2 kali sehari je. Untuk kekalkan berat aku sekaranglah. Nanti gumuk sangat aku takut terus tak boleh berhenti gumuk.

Akhirnya impian aku nak tambah berat badan berjaya. Dan makin ramai memuji taraf 'kesihatan' aku ni. Apa yang tak tahan, sekarang diorang dah tak nampak hidung mancung ala Zizan aku ni lagi, diorang nampak perut boroi ala Afdlin aku ni pulak. Haha.

Tak sabar nak balik rumah menghabiskan beras mak bapak lagi. Kah3:)

1 comment:

  1. Jangan lepaskan peluang utk memenangi 4Gb Kingston Data Traveler atau 250GB Maxtor External Hard Disk.

    Sila layari:
    http://emilayusof.com/2010/01/blog-survey/

    ReplyDelete

Meh conteng-conteng kat sini meh...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...